TYSK WWI MAUSER 98/05 BAJONETT

Vi är stolta över vår mycket fina replika på Mauser 98/05 bajonetten från WWI, tillverkad i museum replika standard!

Bajonetten är en autentisk replika på bajonetten till detta berömda Mauser gevär, tyska arméns standard gevär. Bajonetten har tillverkats i exakt detalj från en autentisk Mauser 98/05 bajonett från WWI.

Tillverkad i 1095 kolstål vilket gör stålet extremt starkt. Handtaget är i trä. Slida i stål. Levereras infettad.

HISTORISK BAKGRUND

Tysk bajonett: Seitengewehr 98/05 från 1905. Den består av klinga, parerstång och grepp samt någon form av fästanordning. Bajonetten var avsedd att användas till Gewehr 98 Mauser vilket var den kejserliga tyska arméns standardgevär under första världskriget. Denna bajonett kunde dock även anbringas på Karabiner 98AZ / Karabiner 98A samt Karabiner 98B (infördes 1923) och Karabiner 98 kurz (infördes 1935) och fanns kvar vid vissa förband till och med andra världskriget. Bajonetten förekom även med sågtandad rygg: Seitengewehr 98/05 S. Denna version var avsedd att kunna användas som verktyg vid ingenjör- och pionjärtrupperna.

SPECIFIKATIONER

  • Replika av hög kvalitet
  • Vikt: 960 g
  • Total längd: cirka 52 cm
  • För reenactments eller samlare
  • Gjord i Tyskland
  • Trägrepp
  • Skala 1:1
  • Leverans med balja
  • Ej tillverkad i Asien eller andra billiga tillverkare
  • KÖP HÄR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *