TYSK WWII K98 PARADKNIV MED ÖRNHUVUD – NICKEL

Den tyska militären har en lång historia av att använda paradknivar när de inte var i tjänst, men fortfarande bar sin uniform. Detta blev ännu mer populärt under Weimar Republikens era mellan 1919 och 1933 med sidovapen huvudsakligen burna av värvade män och detta fortsatte under tredje riket.

Dessa bajonetter och knivar var aldrig avsedd för stridsanvändning utan mer ett ceremoniellt bidrag till soldaternas ”gå ut” uniformer.

Denna reproduktion av tysk paradkniv kommer med ett 19,5 cm förnicklat silverfärgat blad samt en original, begagnad slida. Handtaget på kniven är förnicklat och kompletterat med bakelithandtag. Handtagshuvudet är format med den populära örnen som symboliserar Wehrmacht.

SPECIFIKATIONER

  • Blad: 100% Stål
  • Handtag: Bakelite®, Zink
  • Blad längd: 19,5 cm
  • Total längd: 32 cm
  • Modell: K98 bajonett
  • KÖP ONLINE HÄR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *